Roman Breuer

M├┤j sen je by┼ą samostatn├Ż

Ahojte ­čÖé

vol├ím sa Roman Breuer a m├ím 25 rokov. Ke─Ć som mal 19 rokov, stala sa mi nehoda. Prech├ídzal som cez kolaji┼íte, kde som zakopol a spadol hlavou na ko─żaj. Ostal som nehybne le┼ża┼ą v ko─żajisku a o p├ír min├║t i┼íiel vlak, ktor├Ż ma pre┼íiel. Bojoval som o ┼żivot. Mal som mnohopo─Źetn├ę krv├ícanie do mozgu a pri┼íiel som o ─żav├║ nohu. O prav├║ nohu som mesiac bojoval, ale aj tu mi nakoniec museli amputova┼ą a o to ju m├ím aj krat┼íiu. Ostal som po tom v┼íetkom v bdelej k├│me.

V stabilizovanom stave, ale v bdelej k├│me som bol po troch mesiacoch prepusten├Ż domov. A┼ż po piatich mesiacoch som sa za─Źal postupne prebera┼ą. Dnes u┼ż viem rozpr├íva┼ą, no s hor┼íou artikul├íciou a prav├║ stranu tela m├ím postihnut├║. Ruka sa mi trasie, a tak som sa musel nau─Źi┼ą by┼ą ─żav├íkom. Ke─Ć┼że nem├ím obe nohy a m├ím poru┼íen├║ rovnov├íhu tela, tak tr├ęnujem ch├┤dzu na chod├ştku s pomocou druhej osoby.

M├┤j sen, je raz chodi┼ą ├║plne s├ím a dok├íza┼ą sa o seba postara┼ą bez pomoci druh├Żch. To mi dok├í┼żu pom├┤c┼ą v Pie┼í┼ąanoch, v AXIS International Rehabilitation Center. V─Ćaka va┼í├şm finan─Źn├Żm pr├şspevkom a pr├şspevkom z 2% dan├ş sa m├┤┼że sta┼ą m├┤j sen skuto─Źnos┼ąou.

─Äakujem V├ím zo srdcaÔŁĄ

Zdiela┼ą